|
Register
tel. 93 769 18 90 / mob. 630 36 86 19

Benvinguts a la Fusteria LLOBET

 

Josep LlobetFa més de cent anys que treballem amb la fusta, una matèria viva i natural que ens permet de crear infinitat de productes de primera qualitat i al mateix temps ens dóna una bellesa i un comfort incomparables. Treballar la fusta és agraït, ens agrada, sóm enamorats de la fusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

La Nostra Història

 

 Primera meitat del segle XIX

  

taller1Normalment les fusteries eren petites empreses amb un sol amo, dos o tres treballadors  i varis aprenents . L’ofici s’havia après des de petit i quan s’arribava a una certa edat se’n sabia molt.

 

 La nostra fusteria documentada a principis del segle XIX  és la d’en Jaume Jam i Moragues fuster de Sabadell i que s’intal.la a Calella al 1823 al carrer Sant Pere nº 18 (actualment nº 30).  La seva filla Teresa Jam i Teixidor  es casa amb en Josep Llobet i Planes que continua portant la fusteria del sogre fins que mort molt jove , mentrestant porta el negoci la vídua. De molt jovenet i ja amb l’ofici après , el seu fill Francesc Llobet i Jam va a viure al carrer de Marina on hi trasllada el taller treballant-hi uns anys sol i més tard amb el seu fill Francesc.

 

  taller2Al cap d’uns anys 1926 en Francesc Llobet i Mallol torna al carrer Sant Pere  nº50 (ara nº 62) on va arribar a tenir uns 40 treballadors essent la fusteria més gran de Calella realitzant treballs per la fàbrica Llobet i per l’Ajuntament sota la direcció de l’arquitecte Jeroni Martorell i altres.

 

 Després de la Guerra Civil degut ja que el seu únic fill baró no vol continuar la fusteria en Francesc Llobet i Mallol  la ven al seu germà  Joaquim Llobet i Mallol que quan es jubila al cap de pocs anys la deixa  als seus dos fills Joaquim i Francesc  Llobet i Prunell  que acabaven d’arribar de tres anys de guerra i dos de servei militar.

 

 

 taller3Més tard  al 1975  en mig del boom turístic se’n fa càrrec el fill d’en  Joaquim Llobet i Prunell que acabava d’arribar del servei militar en Josep Llobet i Lòpez  i actualment continua la fusteria amb els seus dos fills Bernat i Marçal Llobet i Sagrera al mateix carrer de Sant Pere nº 62 de Calella.

 

 

 

 

 

 

 


 

Imatges d'Arxiu

 

{loadposition imatges_darxiu}